Obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja u Pučkom otvorenom učilištu Varaždin

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 23.09.2013. 11:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

I ove se godine Pučko otvoreno učilište Varaždin aktivno uključuje u obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja koji se u Republici Hrvatskoj obilježava od ponedjeljka, 30. rujna do nedjelje, 6. listopada.

Po sedmi puta provodi se nacionalna obrazovna kampanja Tjedan cjeloživotnog učenja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Slogan ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja je "Hoću učiti!", a u Pučkom učilištu slogan je prilagođen tako da glasi: "Hoću učiti strane jezike!" s obzirom da će cijeli tjedan biti u znaku stranih jezika. 

Sugrađanima će predstaviti poljski, francuski, engleski, hindski, romski i slovački jezik. U prijepodnevnom terminu, od 10 do 12 sati, našim najmlađima će čitati bajke i priče na navedenim stranim jezicima i na taj ih način od najranije dobi potaknuti na čitanje i učenje stranih jezika.

U popodnevnim terminima, od 12 do 14 sati, svi zainteresirani građani imaju priliku upoznati jezik i kulturu navedenih zemalja, kroz predavanje, prezentaciju i razgovor s predavačem.

Pučko otvoreno učilište sve zainteresirane sugrađane da posjete predavanja i uključe se u radionice stranih jezika koje će se održavati svaki dan od ponedjeljka do subote u prostorima kina Galerije (bivšeg kina Gaj).

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, u Hallerovoj aleji 1/II, od ponedjeljka do petka u vremenu od 10 do 14 sati bit će predstavljeni novi programi obrazovanja u sklopu Dana otvorenih vrata.

Komentari