međimurska županija

Obilježena 21. obljetnica tragične pogibije policajca Željka Murka

Objavljeno: 13.02.2024. 17:25

Zadnja izmjena: 08.03.2024. 11:06

Na današnji dan prije 21 godinu, tijekom potjere za pljačkašem banke u Dravskoj šumi poginuo je policajac Željko Murk. Obljetnica njegove pogibije i ove je godine obilježena na Gradskom groblju Čakovec te uz Spomen – ploču u Mihovljanu. 

Podsjetimo, ubijen je 12. veljače 2003. godine u blizini mosta u Gornjem Kuršancu, prilikom potjere za pljačkašem koji je tog dana opljačkao poslovnicu tadašnje Varaždinske banke u Nedelišću. Ubijen je automatskom puškom, a iza sebe je ostavio suprugu i troje tada malodobne djece. Bio je djelatnik čakovečke Prometne policije, a sudjelovao je i u Domovinskom ratu u akcijama kod Erduta, Tovarnika i Borova Sela 1991., te u Oluji kod Siska, Petrinje i Dvora na Uni. Odlikovan je spomenicama Domovinskog rata i domovinske zahvalnosti.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini pritom je rekla kako je Željko Murk postao simbol predanog obavljanja teškog i često opasnog policijskog posla, ali i pokazatelj da mi kao zajednica vodimo računa o onima koji u teškim životnim trenucima trebaju pomoć.

- Sve ove godine kao zajednica bili smo na raspolaganju njegovoj supruzi, djeci i roditeljima, te im u okviru svojih mogućnosti pomagali. Fran, Filip i Renato tad su bili djeca, a danas su uz brigu majke Kristijane, ali i svih nas, odrasli ljudi. Oca, supruga i sina ništa ne može nadomjestiti, no vjerujem da smo im svi mi barem malo olakšali teške trenutke i ispunili prazninu u srcima. Ova godišnjica prilika je da još jednom upozorimo da kriminal i nasilje nisu prihvatljivo ponašanje te damo podršku onima koji brinu za našu sigurnost - rekla je.

Komentari