Obilježena 45. obljetnica Društva za zaštitu dijabetesa Varaždin

Objavljeno: 20.11.2012. 11:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

Pred mnogobrojnim gostima iz susjednih županija i gradova, kao i institucijama koje im pomažu u radu, u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije Društvo za zaštitu od dijabetesa obilježilo je 45. godinu postojanja.

U Varaždinskoj županiji registrirano je preko devet tisuća osoba sa šećernom bolešću, te ih puno ima koji niti ne znaju da boluju od dijabetesa. Ukoliko se šećerna bolest pravovremeno ne otkrije i ne počne liječiti, posljedice mogu biti vrlo velikog razmjera od sljepoće, otkazivanja bubrega, amputacija, srčani te moždani udar itd.

Varaždinsko Društvo za zaštitu od dijabetesa je jedno od najaktivnijih društva u Republici Hrvatskoj sa vrlo opsežnim programima koji izravno pomažu oboljelima od dijabetesa bez obzira na životnu dob, pojasnila je predsjednica Antonija Brlek. Istaknula je kako je tijekom 2012. godine, Društvo provelo niz predavanja o pravilnoj prehrani, fizičkoj aktivnosti i samokontroli kako bi što više motivirali dijabetičare da održavaju što bolju razinu šećera u krvi i vrijednosti Hba1c, te brinu kako ne bi došlo do posljedica koje izazivaju šećernu bolest.

Kao i svake godine, 14. studenog obilježava se Svjetski dan šećerne bolesti pa je tom prigodom Društvo svečano obilježilo svojih 45 godina postojanja. Mnogobrojno pučanstvo i institucije su uvelike pridonijeli radu i napretku varaždinskog Društva pa su im se na svečanosti prigodno zahvalili uručenjem zahvalnica i priznanja. Ispred Varaždinske županije, zahvalnicu za dugogodišnji doprinos razvitku i potpori u radu i djelovanju Društva primila je zamjenica župana mr.sc. Blanka Glavica Ječmenica.

 

Komentari