Obilna kiša aktivirala klizišta u općini Gornji Kneginec

Objavljeno: 15.09.2014. 14:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Gornji Kneginec

Izvor: galerija-images/gornji kneginec - klizista

Zbog obilne kiše koja je padala tijekom cijelog vikenda, na području briježnih dijelova općine Gornji Kneginec počela su se aktivirati klizišta.

Klizišta ugrožavaju ne samo poljoprivredna zemljišta, već i objekte građana te komunalnu infrastrukturu.

- Do sada ih je evidentirano 20-tak, a pretpostavlja se da će broj klizišta kroz nekoliko dana biti daleko veći - ističu iz Općine Gornji Kneginec.

{gallery}gornji kneginec - klizista{/gallery}

Vezano uz poplave i pojavu klizišta, općinska komisija za procjenu šteta već je izvršila prve uvide na terenu te je konstatirala da je velik broj objekata i nekretnina građana bio poplavljen ili je još poplavljen, kao i da su se aktivirala brojna klizišta diljem općine. Stoga je općinski načelnik Goran Kaniški za područje Općine Gornji Kneginec zatražio od župana Varaždinske županije proglašenje elementarne nepogode uzrokovane velikom količinom oborina.

- Ukupna šteta nastala u protekla tri dana znat će se kada komisija za procjenu šteta obiđe svaku nekretninu zasebno, ali već sada se može konstatirati da će ukupna šteta biti velika. Ujedno ponovo pozivamo građane s područja Općine Gornji Kneginec, čiji su objekti poplavljeni ili su na neki drugi način oštećeni (klizišta, pomor domaćih životinja, potopljeni urod i slično), da prijave štetu u prostorijama Općine Gornji Kneginec kako bi ih nakon toga mogla obići komisija za procjenu šteta - napominju iz Općine.

Šteta se prijavljuje na obrascu koji se može podići u općinskim prostorijama ili preuzeti na internetskim stranicama Općine.

Komentari