Obilna kiša privremeno zaustavila obnovu krovišta župne crkve u Vinici

Objavljeno: 16.10.2015. 10:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Općina Vinica

U sklopu najavljenih radova na zaštićenim  sakralnim građevinama i spomenicima kulturne baštine u Općini Vinica, početkom ovog tjedna započeli  radovi na sanaciji dijela krovišta (iznad sakristije) župne crkve sv.Marka Ev...

No, radovi su nažalost morali biti prekinuti radi lošeg vremena i obilne kiše. Prijeko potrebni radovi na sanaciji spomenutog dijela  krovišta ukupne su vrijednosti  150.000 kuna i bit će dovršeni u najkraćem mogućem  roku, doznajemo od viničkog načelnika Marijana Kostanjevca.

Iako je bila  planirana sanacija kompletnog krovišta crkve, za ovu su godinu dobivena financijska sredstva u iznosu od 100 tisuća kuna , što nije bilo dostatno za cjelokupni zahvat.

Kako bi se do kraja završili  planirani  radovi nad dijelom crkve, s dodatnim sredstvima od 50.000 kuna sudjelovat će i Župa.

- Radovima je  obuhvaćena zamjena drvne građe , postavljanje novih limenih opšava i prekrivanje novim crijepom. Općina Vinica je Ministarstvu kulture za slijedeću godinu podnijela prijavu  za osiguranje dodatnih 375.000 kuna čime bi se u potpunosti dovršila sanacija preostalog dijela krovišta crkve - rekao je Kostanjevac.

Komentari