međimurska županija

Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za održivi turizam

Objavljeno: 16.02.2024. 17:49

Zadnja izmjena: 08.03.2024. 11:49

U Pleškovcu, u višestruko nagrađivanoj Kući za odmor Lina, u vlasništvu obitelji Lajtman, danas je održana konferencija za medije na kojoj su župan Međimurske županije Matija Posavec, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula,tepročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović najavili javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije.

Međimurska županija i njena Turistička zajednica u 2024. godini podržat će organizatore manifestacija s ukupnim iznosom koji doseže 55.000 eura, i znatno je viši u odnosu na ranije godine. Ovom prigodom dodijeljeni su i certifikati Good Travel kojima se nagrađuju postignuća turističkih dionika našega kraja u području održivog turizma i njihova posvećenost visokim standardima.

Riječ je o nadgradnji na certifikaciju za oznaku Green Destination, koju Međimurje nosi - zasad -  kao jedina regija u Hrvatskoj, te znači dodatno unaprjeđenje održivog upravljanja destinacijom i edukaciju dionika. Oznaka Good travel garancija je iznimno visokog standarda u turističkoj industriji, s fokusom na očuvanju okoliša.

Župan Matija Posavec istaknuo je domaćine obitelj Lajtman kao ogledni primjer uspjeha na polju održivog turizma, te brendiranja Međimurja kao zelene oaze u srcu Europe.

- I na primjeru Kuće za odmor Lina vidimo čemu Međimurje teži. Umjesto masovnosti, težimo kvaliteti, gradeći je na uređenosti i kulturno-povijesnim te prirodnim vrijednostima, koncentriranima na malom, snažno povezanom, prostoru. U tome smo drugačiji od ostalih - rekao je župan.

Komentari