Zaštita kulturnih dobara

Obnova Andrijine kule u Gornjem Knegincu trebala bi završiti do kraja godine

Objavljeno: 30.09.2023. 10:09

Zadnja izmjena: 30.09.2023. 10:20

U Općini Gornji Kneginec započinju radovi na konstruktivnoj i građevinskoj obnovi Andrijine kule, a taj projekt vrijedan gotovo 66 tisuća eura bez PDV-a a planira se dovršiti do kraja godine.

Kako su izvijestili iz te općine, u okviru provedbe tog projekta izrađen je projekt konstruktivne obnove, nakon čega slijede arheološki radovi, građevinsko obrtnički radovi te uređenje okoliša.

Dodaju i da je u postupku s namjerom sklapanja ugovora za izvođenje radova na obnovi te kule pristigla je jedna ponuda i to ponuditelja ALVIN, obrta za graditeljstvo u vlasništvu Alvina Barjaktarević iz Ljubeščice, sa cijenom od 65.987,00 eura bez PDV-a, odnosno 82.483,75 eura s PDV-om.

Inače, Ministarstvo kulture i medija dodjelilo je Općini Gornji Kneginec iznos od 19.908,42 eura za financiranje programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, a preostali dio potrebnih financijskih sredstva u iznosu od 62 tisuće eura, odnosno do ukupne vrijednosti ugovorenih radova sanacije kule, osigurala je Općina Gornji Kneginec u svom proračunu, navodi se u priopćenju.

Komentari