EKO DRAVA

Foto - Očišćene obale dravskog kanala - Problem građevinskog otpada

Objavljeno: 24.04.2022. 19:59

Zadnja izmjena: 24.04.2022. 20:08

Povodom Dana planeta zemlje udruga Eko Drava organizirala je čišćenje obale dravskog kanala. U akciju se uključile su se i udruga logoraša te varaždinska HVIDRA.

Skupljeno je između tonu i pol do dvije tone otpada, koji se mogao ručno prikupiti. Međutim, pronađeno je na nekoliko mjesta građevinski otpad po koji se mora doći strojevima, upozorio je predsjednik Udruge Stanko Josip.

- Bilo je tu u prirodi i puno krupnog otpada, građevinskog otpada, pelena, sanitarija a to se ručno ne može prikupiti. Eko Drava je očistila od mosta za Cirkovečku do drugog  mosta i s druge strane kanala. Sponzor akcije je bila Ćistoća koja nam je osigurala kontejner i kamion, vreće, te radne rukavice. Zadovoljni smo s akcijom jer svi pojedinačno moramo barem malo doprinijeti. Za naš okoliš to puno znači.

Ivan Puklavec član udruge logoraša, čije se prostorije nalaze odmah pokraj udruge Eko Drava, napomenuo je da kao dobri susjedi jedni drugima pomažu u akcijama koje organiziraju.

- Zadovoljni smo s današnjom akcijom. Ljudi stvarno previše bacaju otpad na sve strane, ali takvi smo kakvi smo. Poručujemo svima de se malo opametimo i da budemo kulturni te da ne bacano otpad u prirodu, dodao je Puklavec.

Udruga Eko Drava nakon ove akcije za mjesec i pol priprema i novu ekološku akciju.

Komentari