Od danas susreti 1/16 finala turnira „Pan kup Varaždin 2012“

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.01.2013. 16:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na samu Novu godinu odigrano je svih osam utakmica repesaža, a danas (srijeda) se igra prvih šest utakmica 1/16 finala i svaka je – poslastica! Posebnu draž nosi sraz Bistro Z3 – MIP Weyland, dviju ekipa koje su „zajedno“ igrale finale Kutije šibica!

Jučerašnjim utakmicama okončan je i repesaž za 1/16 finala na „Pan kupu Varaždin“, prošavši u znaku međimurskih ekipa. Koje stvarno guraju dobro – od šest prijavljenih njih čak pet prošlo je među 32 najbolja sudionika. I Klesar Bratković Zeitgaist (Čakovec) i Svježa jaja Vuk (Čehovec) i CB Frumento (Mursko Središće) i MNK Grandy (Palovec) i MIP Weyland (Pušćine) izborili su 1/16 finala, jedini koji je „pokvario“ 100-postotni učinak je Kosport iz Strahoninca, trećim mjestom u jakoj skupini 17 (Hudek Trgotrans & Cavallo bar, MNK Grandy).

Jučerašnjih osam utakmica repesaža ponudilo je prve produžetke u dvije utakmice – Sloga CB Brlafa je tek nakon šesteraca izbacila toplički CB Bolero, dok je MIP Weyland preokrenuo 3:1 vodstvo sjajnog Vivas Caffea s prekaljenim Mariom Jozićom na golu u 3:3 do isteka 30. minute pa i na 4:3 golom Tota u predzadnjoj minuti drugog produžetka.

Uspješan je u neizvjesnoj utakmici bio i MNK Grandy protiv TC Lexija iz Klenovnika (2:1), Auto Čavelj je „prepisao“ 4:2 pobjedu protiv MNK Ljubeščice kakva je bila i u skupini (sastali se isti suparnici), dok su bez previše dvojbi svoje odradili Pivnica Daniel, Studio Valore i ŠU Gornja Šemnica. Kidachi je 1/16 finala zaradio najlakše, karlovački NC Monaco nije se naime pojavio u Varaždinu. 

Već će prva utakmica ponuditi spektakl. ŠRD Kozjak sa svojom čvrstom obranom pokušat će „skinuti“ izvrsni CB Dobermann, po mnogima najbolju momčad turnira, barem prema dosad prikazanom. Nakon toga već opisani sraz Mal-Gal – Sloga CB Brlafa, a u 19:20 će sjajni Bubanj (velikim dijelom MNK Alumnus) tražiti prolaz protiv Frumenta sa Škerbićom, Šafarićom, Skepićom, Hojskim i ostalima.

U 20 sati možda i poslastica dana; Bistro Z3 – MIP Weyland, finalisti Kutije šibica jedni na druge. Naime, za Z3 nastupa „dvije trećine“ ekipe koja je prošloga tjedna oduševljavala na Kutiji (Jambres, Lukavečki, Herceg, Liber, Ister, Piskač), za MIP Weyland preostala, međimurska „trećina“ (Jagec, Mlinarić, Tot).

Hudek Trgotrans & Cavallo bar je – po mišljenju navijača – favorit protiv Auto Čavelja, ali krapinski sastav s Kantolićom i Rumbakom oduševljava ljepotom igre i bit će više nego tvrd orah. U posljednjoj utakmici dana Marin Promet je po natjecateljskom broju (prvi nositelj) favorit protiv Šemničana, ali to je – samo po broju. Zagorci su konstanta koja je namučila i Mal-Gal, a nakon toga igraju sve bolje i bolje.

I sve opisano možete gledati za svega 10 kuna. Poziv u Arenu vrijedi, bit će sjajno.

Komentari