Od jeseni intenzivne pripreme za dvojezične strukovne škole

Objavljeno: 21.06.2011. 20:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Varaždinska županija odlučna je u nakani da za školsku godinu 2011./2012. zaživi projekt dvojezične nastave u njenim strukovnim školama, kao jedinstven u Hrvatskoj...

Tako je na današnjem sastanku s ravnateljima srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županije dogovoreno da od rujna svi budući predavači u dvojezičnim programima krenu na intenzivni konverzacijski tečaj engleskog jezika, kako bi dodatno izbrusili znanje i bili potpuno spremni za predavanje na engleskom jeziku.

Budući srednjoškolci u Varaždinskoj će županiji tako imati priliku polaziti dvojezičnu nastavu za zanimanje hotelijersko -turistički tehničar i ekonomist u Gospodarskoj školi,  za zanimanje poljoprivredni tehničar vrtlar u Srednjoj školi Arboretum Opeka Marčan, a u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi na taj se način obrazovati za arhitektonskog tehničara.

Elektrostrojarska škola će dvojezičnu nastavu izvoditi za zanimanje tehničar za mehatroniku, Srednja škola Ivanec za zanimanje ekonomist, a Strojarska i prometna škola za zanimanje tehničar za logistiku i špediciju. Medicinska će škola ponuditi dvojezičnu nastavu u čak 3 zanimanja: medicinska sestra/tehničar opće zdravstvene njege, dentalni tehničar i  dentalni asistent, a Strukovna škola za zanimanja grafički i odjevni dizajner.

Projektu dvojezične nastave pridružila se i Glazbena škola u kojoj će nastavu na engleskom i hrvatskom jeziku slušati učenici koji se školuju za glazbenike instrumentaliste, solo pjevače i glazbenike teorijskog smjera.

Sastanak su vodili zamjenik župana Milan Pavleković i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr.sc. Miroslav Huđek.


Komentari