Od ovog tjedna kreće uređenje cesta u Mađarevu i Sudovcu

Objavljeno: 16.09.2014. 11:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: A. Švoger/arhiva eVaraždin.hr

Kako bi podigli prometni standard u Mađarevu i Sudovcu, Grad Novi Marof i Colas Hrvatska ugovorili su poslove asfaltiranja nerazvrstanih cesta.

Već ovog tjedna započet će radovi na modernizaciji, sanaciji i asfaltiranju dijela nerazvrstanih cesta na području Grada Novog Marofa. Nakon obavljenih pripremnih radova, ceste Škola-Vragovići u Mađarevu i Tomaki u Sudovcu dobit će novi asfaltni zastor.

Građani su u ova dva mjesta izrazili spremnost sufinancirati radove u visini od 40 posto od vrijednosti investicije. U sklopu ovih radova u Mađarevu će se urediti i parkiralište nasuprot postojećeg igrališta. Ukupna cijena radova prema potpisanom ugovoru iznosi nešto više od 346 tisuća kuna. 

Prije samo koju godinu na području Grada Novog Marofa postojalo je puno neuređenih i nerazvrstanih, odnosno makadamskih cesta. No, takvo stanje se iz godine u godinu mijenja te Grad Novi Marof dobiva nove slojeve asfalta. Od 2009. godine čak 6,3 milijuna kuna uloženo je u asfaltiranje nerazvrstanih cesta i nogostupa. Smatram da se nikako ne smije zanemariti izgradnja komunalne infrastrukture jer je ona od općeg društvenog interesa, a samim time i jedno od važnijih pitanja svake lokalne zajednice – izjavio je gradonačelnik Novog Marofa Darko Hrenić.

Komentari