U DRUŠTVENOM DOMU U TURČINU

FOTO Održana 95. sjednica Skupštine DVD Kneginec Gornji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.03.2019. 12:30

Zadnja izmjena: 08.03.2019. 12:32

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kneginec Gornji održalo je svoju 95. godišnju izvještajnu, ujedno i izbornu, sjednicu Skupštine u društvenom domu u Turčinu. Na sjednici su uz mnogobrojne članove društva prisustvovali i predstavnici drugih vatrogasnih društava, članovi udruga, te gosti i uzvanici.

Tako se između ostalog moglo čuti da je vatrogasna postrojba društva sudjelovala na 44 intervencije i drugih aktivnosti, dok su članovi društva ukupno sproveli 396 raznovrsnih aktivnosti iz područja vatrogasne djelatnosti.Natjecateljska ekipa sudjelovala je na 2 vatrogasna natjecanja. Nabavljena je vatrogasna oprema u vrijednosti od 142 tisuće kuna. Sprovedeno je 14 akcija iz domene vatrogasne preventive, a promidžba društva vršena je putem klasičnih medija i društvenih mreža.

Sustavno i ujednačeno uvježbavanje pripadnika operativne postrojbe DVD-a Kneginec Gornji temelj je djelotvorne vatrogasne službe te se stoga i u 2018. godini vršila obuka istih organizacijom 43 interna stručna predavanja i 10 operativnih vježbi.Nakon izvještaja o radu podnesena su izvješća o izvršenim intervencijama, financijskom poslovanju, radu Nadzornog odbora te je potom iznesen i prijedlog Programa rada i financijski plan Društva za 2019.godinu.Nije bilo primjedbi na izvješća kao ni na prijedloge, te su članovi skupštine jednoglasno usvojili izvješća za prošlu godinu i planove za 2019.godinu.

Skupština je imenovala Vjekoslava Vugrinca za obnašatelja dužnosti zapovjednika vatrogasne postrojbe Društva, dok je za njegovog zamjenika izabran Kristijan Benčić. Svim članovima Društva pozdravne riječi, riječi zahvale, potpore i čestitke uputili su probranim riječima načelnik Općine Goran Kaniški kao i uvaženi gosti i uzvanici. Pri samom kraju sjednice Skupštine uručene su zahvalnice donatorima i Općini Gornji Kneginec koja vjerno prati društvo u projektima na čemu im je Društvo izuzetno zahvalno.
 

Komentari