Održana godišnja skupština bednjanske Pčelarske udruge "Čmalico"

Objavljeno: 22.02.2015. 20:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Bednja

Pod predsjedanjem Mihalja Cara, u prostorijama Osnovne škole Franje Serta održana je Godišnja skupština Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje

Pored prihvaćanja uobičajenih izvješća o radu i financijskom poslovanju u prošloj godini, Skupština je donijela i odluke kojima je poslovanje udruge uskladila s odredbama novog Zakona o udrugama.

Također, prihvaćen je i program rada i financijskog poslovanja udruge u novoj radnoj godini. Prije svega, pčelari bi što prije željeli zaboraviti prošlu, nikad goru pčelarsku godinu, u kojoj su im, zbog loših vremenskih prilika, prinosi meda nezapamćeno podbacili. Zahvalni su zbog toga Varaždinskoj županiji koja im je novčano priskočila upomoć, kako bi im ublažila posljedice loše godine. Također, vjeruju da će im Županija i ove godine pomoći u nabavi miješalice za izradu pogača. Dakako, koristili bi je svi članovi udruge, a Car ističe kako bi si pčelari njome uvelike smanjili troškove.

U planu im je i nastavak uređivanja prostorije u podrumu općinske zgrade, koju im je za njihov rad na raspolaganje stavila Općina Bednja. Premda su je vlastitim radom djelomično uredili, još predstoji dosta posla na uređivanju podova, uvođenju grijanja i namještanju.

Računaju pritom i ove godine na pomoć Općine, za koju ističu da im u pokrivanju raznih troškova pomaže i preko svojih mogućnosti. Uz školovanje kadrova za pčelara te omasovljivanje udruge, Čmalico će i ove godine nastaviti rad na brendiranju meda proizvedenog u ekološki čistom području podno Ravne gore, jer upravo s ovih područja dolazi kvalitetan med koji se ubraja među najbolje u Hrvatskoj i Europi.

Komentari