Održana humanitarna akcija "Pomozi mi prijatelju"

Piše: eVz

Objavljeno: 20.11.2012. 10:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Povodom svjetskog dana siromaštva, a na inicijativu Udruge “Banka hrane Hrvatska” , Međimurske i Varaždinske županije u subotu je provedena Akcija prikupljanja hrane pod nazivom "Pomozi mi Prijatelju".

 Ove godine sakupljeno je tri i pol tone hrane na osam lokacija velikih trgovačkih lanaca Kauflanda, Konzuma i Plodina u Čakovcu i Varaždinu koji su pokazali visoku razinu socijalne osjetljivosti, ali i odgovornog korporativnog ponašanja.

U oba grada akciji se odazvalo više od četrdeset volontera i veliki broj građana koji su donirali trajne namirnice poput brašna, šećera, riže, trajnog mlijeka, ulja, dječje hrane, tjestenine i konzervirane hrane.  Prikupljene namirnice našim najsiromašnijim sugrađanima biti podijeljene preko župana  Sv. Nikole u Čakovcu i Varaždinu te Caritasa Varaždinske biskupije.

Ova akcija dokaz je da  naši sugrađani i sami pogođeni gospodarskom krizom imaju veliko srce i rado pomažu onima kojima je to najpotrebnije kako bismo svi zajedno nadolazeće božićne blagdane dočekali u što sretnijem ozračju.  Posebni obol akciji dala su djeca OŠ Draškovec i dječjeg vrtića „Potočnica“ iz Male Subotice  koji su dokaz da nikada nije prerano za početi se baviti humanitarnim radom.

Banka hrane Hrvatska, Međimurska i Varaždinska županija zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos ovoj akciji i sa zadovoljstvom mogu najaviti sljedeću koja će biti održana početkom ožujka 2013. pod geslom „Tvoje malo – nekom puno znači“, uz želju da se što je moguće prije u funkciju stavi i regionalni centar za županije Sjeverozapadne Hrvatske čime bi se osigurala kontinuirana pomoć u hrani najpotrebitijima.

Komentari