Održana izborna skupština DVD-a Maruševec

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 25.03.2013. 12:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maruševec održali su izvještajno izbornu sjednicu skupštine.

Predsjednik DVD-a Renato Podbojec govorio je o aktivnostima u protekloj godini te napomenuo da DVD Maruševec u ovom trenutku ima 27 operativnih članova koji imaju odgovarajuće vatrogasno zvanje, obavljen liječnički pregled i osiguranje.

DVD Maruševec veliku pažnju posvećuje stalnom usvršavanju svojih članova, a raspolažu s tri vozila i to navalnim vozilom, cisternom te kombijem.  Osim gašenja požara, DVD je značajne rezultate u prošloj godini postigao i na preventivi, obuci članstva kao i ostalim aktivnostima, suradnji s ostalim udrugama općine Maruševec, ali i susjednim dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

U protekloj godini DVD Maruševec je imao 21 intervenciju, što je čak za 11 više nego godinu dana ranije.

Vatrogasno društvo financira se iz proračuna općine Maruševec i donacija, a istaknuta je i dobra suradnja s Općinom. Prema planu aktivnosti za 2013. godinu, zacrtane su daljnje aktivnosti oko pomlađivanja i osposobljavanja članova za nova zvanja i specijalnosti te suradnja sa susjednim društvima i udrugama.

Za predsjednika je i u narednom razdoblju izabran Renato Podbojec dok su sukladno statutu izvršena i ostala imenovanja.  Najzaslužnijim članovima DVD-a te onima koji su zabilježili godišnjicu članstva podijeljena su priznanja dok su članovi koji su završili osposobljavanje primili zaslužene diplome. Počasnim vatrogasnim časnikom imenovan je načelnik općine Maruševec Ivan Šagi .

Komentari