Vijeće za komunalnu prevenciju

Kaznena djela u Marofu u padu, ali je povećan broj prometnih nesreća - evo glavnih zaključaka sa današnje sjednice

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.01.2018. 12:49

Zadnja izmjena: 08.01.2018. 12:49

Zaključak sjednice Vijeća za komunalnu prevenciju održane danas u Novom Marofu jest da je ukupno stanje sigurnosti na području grada Novog Marofa - zadovoljavajuće te su predstavljeni podaci koji govore o smanjenju broja kaznenih djela i remećenja javnog reda i mira dok je u porastu broj prometnih nesreća.

Prema brojkama koje je na sastanku iznio načelnik Policijske postaje Novi Marof, Robert Maltar, broj kaznenih djela na području grada Novog Marofa je u padu u odnosu na proteklu godinu, a s druge strane povećan je broj prometnih nesreća i to za 41 posto. 

Uz kaznena djela u padu je i broj slučajeva remećenja javnog reda i mira. Načelnik PP Novi Marof je naglasio da je u drastičnom porastu broj remećenja javnog reda i mira u ugostiteljskim objektima zbog čega će se ove godine pojačati nadzor tih objekata. Ukoliko će biti potrebno Maltar je najavio i mogućnost traženja skraćivanja radnog vremena za ugostiteljske objekte u kojima se učestalo remeti javni red i mir. 

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač napomenuo je kako su u Marofu riješene neke ''crne točke'' u prometu, prije svega značajniji pješački prijelazi koji su osvijetljeni i dodatno obilježeni.Kako bi se povećala sigurnost u prometu Jenkač je najavio daljnja ulaganja u cestovnu infrastrukturu.

– U visokoj je fazi završetak projekta uređenja prometnice Mađarevo-Pece. Najavili smo i izgradnju pješačke staze uz državnu cestu od rotora do Grane, odnosno uz zapadnu obilaznicu grada Novog Marofa gdje je sve više šetača. Do proljeća odnosno svibnja ili lipnja ta bi pješačka staza trebala biti gotova – najavio je Jenkač te dodao da je dogovorena i izgradnja pješačke staze u naselju Paka koja je uvrštena u srednjoročne planove Hrvatskih cesta.

Naglasio je i važnost izgradnje spojne županijske ceste između Presečna i Beletinca koja bi trebala biti gotovo do proljeća. Što se tiče istočne obilaznice rekao je da je ishođena lokacijska dozvola i da je dokumentacija u pripremi.

Paralelno uz izgradnju obilaznice planira se i potpuno uređenje toka Bednje budući da obilaznica na nekoliko dijelova ide uz samu rijeku. Najavio je i da će se u travnju otvoriti D-22 za teretna i motorna vozila nakon što se saniraju pojedina „puzišta“ na toj dionici.

 

 

Komentari