Općina Beretinec pokrenula projekt energetski učinkovite javne rasvjete

Objavljeno: 16.05.2014. 10:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Općina Beretinec među prvim je općinama koje kreću u projekt energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete.

Riječ je o projektu rekonstrukcije javne rasvjete, odnosno ugradnji LED rasvjete, a prvi korak u tom projektu je energetski pregled postojeće javne rasvjete, nakon kojeg su dobivene preporuke i mjere za izradu projektne dokumentacije.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) donio je odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 7.500 kuna za sufinanciranje provedbe energetskog pregleda javne rasvjete u vlasništvu Općine Beretinec. Ukupna vrijednost investicije (energetskog pregleda) je 18.750 kuna – 60% troškova financira Općina Beretinec, a 40 % troškova Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Slijedi izrada projektne dokumentacije, za koju je projekt Općina Beretinec također prijavila na FZOEU, kao i zahtjev za sufinanciranje.

Krajnji rezultat bit će rekonstrukcija javne rasvjete, što će za Općinu Beretinec, iz koje ističu kako je ovo treći projekt koji je Općina prijavila i dobila na natječaju za energetsku učinkovitost, značiti manje troškove te bolji i ekološki standard osvijetljenosti ulica.

Komentari