općina sveti đurđ

Općina Sveti Đurđ oslobodila roditelje polaznika dječji vrtić 'Suncokret' naknade za lipanj

Objavljeno: 21.06.2023. 11:16

Zadnja izmjena: 21.06.2023. 11:16

Općina Sveti Đurđ osigurala je značajna sredstva za rad dječjeg vrtića "Suncokret" te za uređenje okoliša sa dječjim igralima, kao i za uređenje ograde oko botaničkog vrta našeg Vrtića.

Ovih dana kreću radovi na postavljanju igrala za što su Općini odobrena sredstva u iznosu od 33 tisuće eura. Središnji državni ured za demografiju i mlade prošli tjedan je odobrio 25,3 tisuće eura za uređenje ograde oko botaničkog vrta.

- Dobivenim sredstvima u iznosu od oko 29 tisuća eura oslobodit će se plaćanje boravka djece u vrtiću "Suncokret" za mjesec lipanj. Svi ti projekti koje financira Središnji ured za demografiju i mlade kao i Ministarstvo graditeljstva samo su jedan dio, dok će Općina financirati razliku. Općina je pokrenula i projekt proširenja vrtića, te će se taj projekt kandidirati prema Ministarstvu. Općina je kupila i susjednu parcelu koja će se promjenom prostornog plana pripojiti parceli dječjeg vrtića, a namjena parcele je izgradnja igrališta sa umjetnom travom za polaznike dječjeg vrtića, a projekt je kandidiran prema Ministarstvu - rekao je načelnik općine Josip Jany.

Komentari