Općina Vidovec: Izrada strategije razvoja ruralnog turizma

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.03.2013. 18:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Održana je sjednica Općinskog vijeća Općine Vidovec na kojoj je načelnik Bruno Hranić podnio izvješće o radu za prethodno razdoblje.

Između ostalog, istaknuto je da je donesena odluka o broju i visini stipendija za nadarene učenike i studente, tako da općina za školsku godinu 2012/2013 stipendira 21 učenika i 4 studenta. Raspon stipendija kreće se od 250 do 450 kuna mjesečno.

Vijeće je prihvatilo i smanjenje komunalnog doprinosa za legalizaciju svih objekata na području općine s 15 kuna na 4,5 kune.

Također je odlučeno da se i ove godine općina uključi u program javnih radova te će zaposliti 7 djelatnika s područja općine koji su duže vrijeme na Zavodu za zapošljavanje, a ujedno će se omogućiti i stručno osposobljavanje za osobe sa završenim fakultetom.

Općina kreće u izradu Strategije razvoja ruralnog turizma koja će biti temelj za razvoj ruralnog turizma na području općine i kandidiranje na natječajima EU.

Za srednjoškolce iz Nedeljanca, koji su bili izostavljeni od financiranja prijevoza, općina je u potpunosti preuzela financiranje njihovog prijevoza, istaknuto je na sjednici Općinskog vijeća.

Komentari