jubilarno izdanje

Općina Vinica priprema tradicionalnu manifestaciju Martinja

Objavljeno: 04.11.2016. 17:24

Zadnja izmjena: 04.11.2016. 17:26

Foto: Arhiva

Općina Vinica će u subotu, 12. studenog već tradicionalnom manifestacijom ‘Martinje – krštenje mošta u Vinici’ obilježiti najdraži blagdan svih vinogradara. Zahvaljujući području s brojnim vinogradima i kvalitetnim sortama vina, u Vinici se već dugi niz godina obilježavaju blagdani povezani s vinarstvom.

Posjetitelji će moći uživati u vinima i moštu za koji će se pobrinuti Udruga vinogradara ‘Vinea’, dok će članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vinice, Gornjeg Ladanja i Donjeg Vratna biti zaduženi za pečenje kestena koje su prikupili vrijedni djelatnici ovogodišnjeg programa javnih radova.

Osim degustacije vinske kapljice, posjetitelji će imati priliku degustirati i tradicionalne gastronomske delicije poput orehnjača, makovnjača, zlevki, klipića i druge domaće proizvode žena uključenih u rad Udruge umirovljenika, Čuvarice starinskih običaja iz Gornjeg Ladanja koje već tradicionalno dolaze u svojim svečanim narodnim nošnjama, te članice Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’.

Članovi nogometnog kluba ‘Vinica’ , košarkaškog kluba 'Vinica’ pripremat će i kotlovinu, dok će članovi Udruge za šport i rekreaciju ‘Kapla’ pripremiti posebno iznenađenje pod nazivom ‘krumpir v lončeku’. Degustirat će se i grah sa špekom i kobasicama koji će kuhati branitelji uz UDVDR-a Vinica, ribiči će pripremati fiš, a lovci iz Lovačke udruge ‘Opeka’ pravi gulaš.

Mali polaznici dječjeg vrtića Sreća, učenici, a ujedno i članovi školske zadruge ‘Vrčeki’ će se pobrinuti za popratni program, tijekom kojeg će biti organizirana i prigodna prodaja rukotvorina veziljske sekcije KUD-a Vinica ‘Fijolica’.

Komentari