Općini Bednja novo sufinanciranje za programe enegretske učinkovitosti

Objavljeno: 18.07.2014. 17:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Općini Bednja uvrštena je među korisnike sredstava kojima će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati program korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama.

Riječ je o programu "solarni kolektori" vrijednom ukupnom 1,23 milijuna kuna, kojeg će Fond sufinancirati s 80 posto opravdanih troškova investicije, odnosno, najviše do 989.750 kuna (ili najviše 24.000 kuna po sustavu), dok će preostali iznos novca potreban za realizaciju toga programa osigurati Općina Bednja.

U općinskim službama već rade na pripremi natječaja, a ugovor s Fondom o povlačenju spomenutih sredstava načelnik Bednje Mirko Bistrović potpisat će u roku 30 dana.

Bednjanski načelnik ne skriva zadovoljstvo novom državnom potporom koja stiže građanima općine Bednja.

Naime, ove godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost već je općini Bednji sufinancirao jedan program energetske učinkovitosti. To je program sufinanciranja gradnje termofasada i vanjske stolarije vrijednom ukupno 1,35 milijuna kuna. Stoga je ovo već drugi veliki projekt od kojeg će se novci preliti direktno građanima. A to znači da će u kućama građana općine Bednje ove godine završiti gotovo 2,6 milijuna kuna proračunskih sredstava – priopćili su iz Općine Bednja.

Komentari