lijepe vijesti

Općini Beretinec za modernizaciju nerazvrstanih cesta odobreno bespovratnih 20 tisuća eura

Objavljeno: 02.04.2024. 08:20

Zadnja izmjena: 02.04.2024. 08:20

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je odluku kojom se Općini Beretinec dodjeljuje bespovratnih 20 tisuća eura za projekt rekonstrukcije i modernizacije nerazvrstane ceste NC 1-019 na dijelu odvojka Ulice braće Radić u Beretincu.

Zbog aspekta sigurnosti svih sudionika u prometu, Općina Beretinec odlučila pokrenuti projekt rekonstrukcije, odnosno modernizacije ove prometnice.

– S ciljem osiguranja veće sigurnosti prometovanja svih sudionika u prometu, izrađeno je rješenje s proširenjem postojeće nerazvrstane ceste te novom kolničkom konstrukcijom ceste sa završnim asfaltnim slojem. Radovima će biti obuhvaćen dio odvojka Ulice braće Radić u naselju Beretinec u ukupnoj dužini od 351,80 metara – rekao je općinski načelnik Nikola Žganec.

Ukupna vrijednost radova je 63.750 eura, tako da će se razlika osigurati u općinskom Proračunu. Novac je osiguran putem programa „Regionalna konkurentnost i urbani razvoj”, a odlukom koju je potpisao ministar Šime Erlić odobreno je sufinanciranje 42 projekata ukupne vrijednosti nešto manje od 1,9 milijuna eura, dodaju iz Općine.

Komentari