prvi puta u varaždinu

FOTO Planinari MIV-a u I. OŠ organizirali, ne baš jednostavno, noćno orijentacijsko natjecanje

Objavljeno: 26.02.2018. 17:00

Zadnja izmjena: 26.02.2018. 17:11

U Varaždinu je u I. OŠ prvi puta održano noćno orijentacijsko natjecanje u zatvorenom prostoru, pod nazivom O-VIC (Orienteering – Varaždin Indoor Challenge), a pripremu i organizaciju natjecanja odradila je orijentacijska sekcija HPD MIV, čiji članovi djeluju i u sklopu orijentacijskog kluba Merz.

Natjecalo se pomoću karti s iscrtanim tlocrtom I. OŠ Varaždin, koje je za tu priliku pripremila Marina Kopjar, glavni organizator natjecanja dok je medalje za prva tri mjesta u svakoj kategoriji uručio predsjednik HPD MIV Drago Stupar.

U natjecanju su sudjelovali članovi desetak orijentacijskih klubova iz Hrvatske i inozemstva, a natjecatelji su bili podijeljeni u osam službenih spolno/dobnih kategorija i dvije neslužbene dječje. Sveukupno je nastupilo 110 natjecatelja koji su imali zadatak da se u mračnoj školi orijentiraju pomoću tlocrta te pronađu sve kontrolne točke sakrivene u učionicama i hodnicima.

Zvuči lako, ali čak su i oni iskusni nailazili na probleme zbog složenog tlocrta zgrade. Ovo je natjecanje značajno i po tome što se bodovalo za prvi Hrvatski Indoor Kup, koji je pokrenut na inicijativu HPD MIV. Tako su nakon natjecanja pribrojeni rezultati sa O-PMF indoor natjecanja iz Zagreba te uručeni pehari za sveukupno najbolje natjecatelje u pojedinim kategorijama.

        

Komentari