pume prednjače i u kuhanju

OSNOVANI U VARAŽDINU Jedini hrvatski chef sa svjetskim certifikatom postao je mentor Vojno-kulinarske udruge

Objavljeno: 01.02.2018. 09:58

Zadnja izmjena: 01.02.2018. 09:58

U Varaždinu je osnovana "Vojno Kulinarska Udruga Republike Hrvatske" s ciljem promicanja tradicinalnog hrvatskog vojnog kulinarstva, ali i sudjelovanja na natjecanjima, organiziranja natjecanja, edukacija kroz održavanje kulinarskih radionica te raznih drugih aktivnosti.

Udrugu većinom čine naše Pume, a posebno je zanimljiva vijest da se mentorstva udruge prihvatio Erich Glavica, vrhunski koprivnički kuhar koji je prošloga rujna postao prvi hrvatski kuhar sa svjetski priznatim certifikatom World Masterchefa.

I sjajna mentorica

Vojno kulinarstvo ima dakako važnu ulogu u vojsci i ratovanju, ali danas je u svijetu uobičajeno da mnogi vojni kuhari sudjeluju u brojnim natjecanjima - na kojima se često pojavljuju i vojni veterani. Udruzi želimo puno uspjeha na takvim natjecanjjima - a s obzirom na mentora, očekujemo uskoro i vijesti o pobjedama. Još kad tome dodamo podatak da je druga mentorica Ivana Barbir Grudenić, koja je s Erichom Glavicom sudjelovala i na Olimpijadi kuhanja - zadužena prije svega za jela od tjestenine - onda uspjeh stvarno ne bi trebao izostati.

Komentari