Osnovnoškolci iz Martijanca i Ludbrega zamijenili učionice

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 04.03.2015. 16:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: OŠ Ludbreg

Izvor: galerija-images/OS Ludbreg i martijanec

Stručni suradnici pedagozi osnovnih škola Ludbreg i Martijanec ovih dana organizirali su projekt razmjene učenika šestih razreda na jedan nastavni dan...

U projektu su sudjelovali učenici 6.a i 6.c razreda OŠ Ludbreg s razrednikom Antonijem Horvatićem i logopedinjom Marinom Gran. Proveli su jedan nastavni dan, odnosno pet nastavnih sati u OŠ Martijanec.

Isto tako, u OŠ Ludbreg gostovali su učenici 6.a i 6.b razreda OŠ Martijanec s razrednicama Spomenkom Struški i Ivanom Pačko Horvat. Kako je to sve skupa izgledalo u OŠ Ludbreg, otkriva pedagoginja Ana Šamarija.

- U utorak, 3. ožujka učenici iz OŠ Martijanec došli su ranim autobusom na nastavu u ludbrešku školu. Neki su bili uzbuđeni, a neki su bili još pospani, no stigli su na vrijeme na prve satove, spremni za učenje. Prema rasporedu učenika 6.a i 6.c razreda, imali su pet sati koje su održale učiteljice i učitelji u skladu s nastavnim planom i programom. Najvrednija iskustva doživjeli su naravno za vrijeme nastave, ali i tijekom odmora, te kod prelaženja iz učionice u učionicu. Na hodnicima su susreli mnoga lica koja poznaju, te ona koja još ne poznaju, ali su ih odjednom poželjeli upoznati – naglasila je Šamarija dodavši da su nova poznanstva i razgovori s prijateljima proširili školom dobro raspoloženje.

- Važno je istaknuti kako je cilj ovog projekta stručnih suradnika bio uvesti učenike u novo okruženje, da učenici upoznaju način poučavanja učitelja u školi Ludbreg i Martijanec i dožive drugačiju atmosferu škole – ističe Šamarija.

Projekt je najviše usmjeren na razvoj samopouzdanja učenika, stjecanje iskustva nastave s nepoznatim učiteljima, ojačati suradnju među školama, te razvijati prezentacijske kompetencije i komunikacijske vještine učenika.

Namjera je bila započeti i razvijati dalje pedagošku suradnju te razmijeniti iskustva između učitelja i stručnih suradnika OŠ Ludbreg i OŠ Martijanec, što smo uspješno i ostvarili.
{gallery}OS Ludbreg i martijanec{/gallery}

Komentari