investicija vrijedna 1,5 milijuna kuna

Otvoren moderni dječji vrtić ''Čarolija'' u Bikovcu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.05.2018. 12:52

Zadnja izmjena: 12.05.2018. 12:52

U Bikovcu, u Općini Maruševec, otvoren je novoizgrađeni dječji vrtić ''Čarolija'', a ukupna vrijednost investicije iznosi milijun i pol kuna. Otvorenju vrtića prisustovali su i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar te pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin.

– Otvaramo objekt koji je najveće ulaganje od proširenja škole i izgradnje dvorane. Posebno nam je drago se jedna obitelj, koja se ne bavi time, kojoj to nije biznis, odlučila na taj korak i uložila svoja sredstva te doprinijela povećanju standarda općine Maruševec – kazao je načelnik Damir Šprem te podsjetio da je općinska vlast povećala dotacije za dječje vrtiće i studente, nastavila s besplatnim radnim bilježnicima, a iduće godine planira dodatno povećati izdavanja za vrtiće kako bi mladi ostali u općini Maruševec.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar napomenuo je kako jedan vrtić u Maruševcu nije bio dovoljan te kako su to privatni poduzetnici primjetili. 

- Dodaje se kvalitetniji standard za odgoj naše djece, ali i roditeljima puno znači. Veseli me informacija da se već razmišlja o proširenju vrtića jer ima sve više potreba – rekao je Štromar. 

Otvaranju ovog hvalevrijednog projekta nazočili su i zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar.

Komentari