čak 8 predstavnika iz županije

FOTO Otvorene 61. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži - u Varaždinu čak 1 400 malih i velikih pjevača

Objavljeno: 02.05.2018. 15:39

Zadnja izmjena: 02.05.2018. 15:51

Čak 1 400 sudionika okupilo se na 61. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, koje su u HNK u Varaždinu svečano otvorene 2. svibnja, a završavaju 3. svibnja u 19.30 sati, objavom rezultata Prosudbenog povjerenstva i podjelom priznanja, pohvalnica, zahvalnica, plaketa i nagrada.

Na ovogodišnjem državnom natjecanju pjevačkih zborova djece i mladeži Republike Hrvatske sudjeluju 42 pjevačka zbora, a natječu se u ukupno 10 kategorija, od najmlađeg osnovnoškolskog uzrasta, preko viših razreda OŠ, pa do srednjoškolaca.

Domaćin ovog, već tradicionalnog natjecanja je Glazbena škola Varaždin, a uz Varaždinsku županiju, pokrovitelji su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo kulture te Grad Varaždin.

Dobrodošlicu malim i velikim pjevačima te njihovim mentorima poželio je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, ujedno i predsjednik Državnog povjerenstva.

- Glazbene svečanosti hrvatske mladeži sve nas obogaćuju. Posebno zahvaljujem mentoricama i mentorima, vama koji na nove generacije prenosite umjetničke vrijednosti, duh i kulturu. Natjecateljima želim da pokažu svoje znanje, sve u što su ulagali puno truda, a članovi Prosudbenog povjerenstva neće imati lak zadatak – istaknuo je zamjenik Paljak 

Varaždinska županija na državnom natjecanju ima čak osam predstavnika: pjevačke zborove OŠ Šemovec, OŠ Trnovec, OŠ Ante Starčevića Lepoglava, OŠ Novi Marof, OŠ Visoko, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec i OŠ Petrijanec.

 

 

Komentari