zanimljivi smjer..

Ove godine tehničku gimnaziju završava treća generacija učenika Elektrostrojarske škole koji su izabrali taj program.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.05.2018. 19:15

Zadnja izmjena: 03.05.2018. 19:18

Obrazovni je program tehničke gimnazije jednakovrijedan programu opće gimnazije, poručuju iz Elektrostrojarske škole. Posebnost je nastavnoga plana u tome što učenik uz općeobrazovne predmete bira tehničke predmete iz područja elektrotehnike, elektronike, računalstva, računalnih mreža, mehatronike, robotike.

Posebnost je i u tome da se gradivo tih predmeta uz predavanja usvaja i laboratorijskim vježbama i na taj se način objedinjuju teorija i praksa.

Tehnička gimnazija namijenjena je učenicima koje zanimaju prirodoslovlje, tehnika i moderne tehnologije te nakon srednje škole namjeravaju nastaviti obrazovanje. Zbog stjecanja vrlo širokih općeobrazovnih znanja učenici tehničke gimnazije imaju mogućnost upisa na sve visokoškolske ustanove, a posebice na tehničke fakultete. Uz to učenici dobivaju praktična znanja koja im omogućavaju zapošljavanje ukoliko ne žele nastaviti školovanje na fakultetu. Učenici u izbornim predmeta imaju mogućnost razvijanja svojih specifičnih potencijala i kreativnosti.

Prolaznost je na maturi dosada bila stopostotna, upis na fakultete također.

Komentari