evo što vas očekuje...

Ove subote u atriju Županijske palače bogati program povodom 15. godina Udruge kuhara Varaždinske županije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.05.2018. 15:13

Zadnja izmjena: 03.05.2018. 15:13

Ove subote 5. svibnja ponovno nas očekuje bogati program u atriju i ispred Županijske palače. Na današnjoj konferenciji za medije Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije i Damir Crleni, tajnik Udruge kuhara Varaždinske županije najavili su proslavu 15. godišnjice Udruge kuhara.

Kako je rekla Natalija Martinčević, ova manifestacija u subotu nastavak je sve bolje suradnje Varaždinske županije, Turističke zajednice Varaždinske županije  i Udruge kuhara Varaždinske županije, posebno sa gospodinom Crleni, svih kuhara, odnosno restorana koji su se uključili u županijski projekt brendiranja buče i bučinog ulja i stavili jela od buče na menije Okusa varaždinskog kraja.

- Posebno treba cijeniti njihov trud, prijenos znanja, vještina ali prije svega entuzijazma na mlađe generacije, buduće kuhare kao jednog deficitarnog, a za naš turizam iznimno važnog zanimanja. Ovim putem pozivam građane Varaždinske županije da nas posjete u subotu na proslavi 15. godišnjice naših kuhara ovdje i u atriju i ispred naše palače, da podrže naš program i degustiraju delicije naših kuhara – naglasila je Natalija Martinčević.

Na sam program osvrnuo se Damir Crleni, tajnik Udruge kuhara Varaždinske županije koji je najavio degustaciju jela, radionice i izložbe na temu kulinarstva, rezbarene atrakcije od voća i povrća, predstavljanje restorana, ali i učenika i polaznika vrtića.

Od 10. 00 sati očekuje nas izložba kuharica umirovljenih kuhara i kuharica, a u prezentacije uključiti će se i Udruge Hajdina, Trnovečko srce, Preslice iz Sračinca, Udruga žena Vidovec, Udruga varaždinsko bučino ulje, PZ varaždinsko povrće, Rotary club Varaždin, Vinarija Vitez, Varaždinski plac, Elmag Ludbreg te KUD- Vidovec i članovi Udruge Hajdina.  

 

 

 

 

Komentari