grad ludbreg

Ovog petka ne propustite koncert gudačkog kvarteta 'Cadenza Zagreb'

Objavljeno: 23.08.2023. 09:08

Zadnja izmjena: 23.08.2023. 09:08

Glazbeni kolovoz u Ludbregu završit će koncertom gudačkog kvarteta "Cadenza Zagreb". Koncert će se u sklopu programa "Ludbreg petkom" održati 25. kolovoza s početkom u 20 sati u atriju dvorca Batthyany. U slučaju lošeg vremena koncert će biti u dvorani Centra, a ulaz je besplatan.

Gudački kvartet "Cadenza Zagreb" donosi izbor skladbi velike umjetničke vrijednosti, prihvatljiv široj publici i glazbenim znalcima. Uz glazbeni dio, publici će o svakom skladatelju i djelu biti pružena i narativna informacija od strane glazbenika kvarteta. U program je uvrštena skladba hrvatskog skladatelja rođenog u Čakovcu, Miroslava Magdalenića, čime će kvartet doprinjeti propagiranju i predstavljanju glazbe i melosa bliskog ludbreškom kraju. Također, publika će imati prilike čuti i skladbe Felixa Blumenfelda, Carlosa Gardela, Vardapeta Komitasa te Heitor Villa-Lobosa.

Inače, Gudački  kvartet "Cadenza Zagreb" osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. Nastupajući na mnogobrojnim koncertnim pozornicama i ljetnim festivalima u Hrvatskoj, "Cadenza" se potvrdila kao kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima iznimne prilagodbe. Kvartet surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima, a na svojim koncertima daje priliku predstavljanja i mladim glazbenicima i pjevačkim zborovima. Od 2007. do 2014. godine, "Cadenza" je vrlo uspješno održavala cikluse koncerata  u Maloj dvorani V. Lisinskog u Zagrebu. Danas, kvartet "Cadenza" je sve više orijentiran za gostovanja van Zagreba a broj održanih koncerata u sezoni potvrđuje njegovu vrijednost.

  • Krešimir Marmilić - violina
  • Tea Grilec Nežmahen - violina
  • Marta Bergovec Mirosavljević - viola
  • Vinko Grubešić - violončelo

Komentari