Petra Petek je nova Tamara Boroš

Objavljeno: 02.09.2011. 13:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Mlada varaždinska stolnotenisačica Petra Petek primila je nagradu za „ Sporski pothvat mjeseca sprnja“ koju joj je dodijelila Zajednica sportskih udruga grada Varaždina za osvojenu broncu u ekipnom natjecanju na Europskom juniorskom prvenstvu u ruskom Kazanu.

Petra Petek (17) učenica je četvrtog razreda Gospodarske škole Varaždin. Rodom je iz Bartolovca Trnovečkog, a prve stolnoteniske korake napravila je u Stolnoteniskom klubu Žabnik. Trener Vilim Šagi naučio ju je  osnove, a nadogradnja i potvrda velikog talenta krenula je prije pet godina u STK Varaždin.

- Velika mi je čast što sam primila ovo priznanje. Potvrda je to mog mukotrpnog rada i nadam se da ću biti još bolja - rekla je skromna i marljiva Petra koja ne zapostavlja školu, već misli upisati ekonomski fakultet.

Petra trenira sedam do osam puta tjedno. No, problem je taj što pravog sparing partnera u Varaždinu nema.

- Petri u školi izlaze u susret, ali u Zagrebu je curama mnogo lakše. Cure pohađaju privatne gimnazije koje s nastavom počinju u 10 sati. Curama taj raspored omogućuje dva treninga dnevno, dok Petra jutarnji trening propušta zbog škole. Problem spariranja riješili smo sa sponzorima koji će omogućiti Petri dva treninga tjedno u Zagrebu- kazao je Petrin trener Saša Suhodolčan.

Petra je jedna od najperspektivnijih mladih hrvatskih stolnotenisačica. Cilj joj je ući u senorsku reprezentaciju Hrvatske koja će ove godine nastupiti u Poljskoj na Europskom prvenstvu.

Nastup u "A" reprezentaciji Petra će probati izboriti na kvalifikacijskom turniru u Zagrebu.

- Bit će teško, ali mislim da imam potencijala i da sam dobro radila. Velika bi to stvar bila za moju karijeru- ističe Petra.

Petru čeka Svjetsko juniorsko prvenstvo u Bahrainu na kojem naša reprezentacija nema imperativ rezulatata.

- Nemamo imperativa, idemo pokušati napraviti solidan rezultat. Probat ćemo igrati sa Kineskinjama i Koreankama koje vladaju ženskim stolnim tenisom. Cilj je odigrati najbolje što se može- kazala je Petra.

Petrin cilj je i nastup na Olimpijskim igrama. Trener ističe da je to moguće, ali ne za London već za sljedeću Olimpijadu.

- Uz Petrin talenat i uz bolju financijsku pomoć moguće je očekivati da će se Petra takmičiti s najačim igračicama u Riju. Klubska sredstva su nam bitno smanjena. Savez nema novaca pa se moramo snalaziti. Ovisite o klubu, a ako klub ne želi platiti troškove jednostavno ne idete na natjecanje- ističe trener Suhodolčan.

Petri nije žao što je u stolnom tenisu, ali jasno joj je da mora biti vrhunska da bi si osigurala egzistenciju. Nadamo se da će ova dobro organizrana djevojka za koju godinu zamjeniti Tamaru Boroš i donjeti nam mnogo medalja sa velikih natjecanja.

Komentari