mlade filmske nade

Učenici snimili filmove na njemačkom jeziku koji će se prikazivati u kinu Gaj

Objavljeno: 25.10.2017. 09:54

Zadnja izmjena: 25.10.2017. 10:40

Ovaj petak i subota biti će u OŠ Petrijanec u znaku 5. PFAFF Festivala koji je osmislila učiteljica njemačkog jezika Valerija Paljak kako bi kroz ovaj amaterski filmski festival sudionici bolje upoznali njemačku kulturu i jezik, a učenici brojnih osnovnih škola sami su snimili filmove različitih žanrova koji će se prikazati u Kinu Gaj.

Petak je predviđen za radionice namjenjene učiteljima, a dan poslije za učenike u sklopu koje će učenici posjetiti prvu školsku televiziju na Elektrostrojarskoj školi. Osim toga, učenici će sudjelovati na izložbi starih plakata hrvatskih filmova i uživati u besplatnoj projekciji uvijek intrigantnog filma 'Tajna starog tavana' koji će se prikazati u kinu Gaj u sklopu Svjetskog dana audiovizualne baštine. No, u kinu će se prikazivati i 13 filmova koje su učenici sami snimili sa svojim mentorima u različitim žanrovima i na njemačkom jeziku.

Ove godine na festivalu sudjeluje 11 škola iz Varaždinske županije te tri škole iz Zagreba pa će tako uz školu domaćina, na festivalu sudjelovati i OŠ Sračinec, OŠ Cestica, OŠ Vidovec,OŠ Beletinec, 4. OŠ Varaždin, VI. OŠ Varaždin, OŠ Sveti Ilija, OŠ Žitnjak, OŠ Malešnica i OŠ Kajzerica.

 

Komentari