radionice strukovne škole

FOTO Varaždinci su danas na placu mogli probati domaću, prirodnu kozmetiku, klipiće i perece

Objavljeno: 10.03.2018. 11:02

Zadnja izmjena: 10.03.2018. 11:12

Foto: Mirela Horvat

Dan žena kojeg smo obilježili prije dva dana, dobio je svoj nastavak i danas na varaždinskom placu gdje su tim povodom u suradnji Gradske tržnice i Srednje strukovne škole održane besplatne radionice prirodne kozmetike i domaćih, ukusnih peciva. 

Ljekovitu snagu prirode čovjek je spoznao još davnih dana kada je shvatio da u prirodi postoji lijek za gotovo svaku bolest ili pak njegu tijela. U današnje vrijeme, usprkos sve većem odvajanju od Majke prirode na svim razinama, ipak se jednim dijelom jača svijest o ljekovitim svojstvima prirodnih proizvoda i sastojaka u njima.

Učenice Srednje strukovne škole danas su prisutnima pokazale kako od samo nekoliko posve prirodnih i lako nabavljivih sastojaka, poput karite maslaca, pčelinjeg voska, kakao maslaca, gospine trave, koncentrata vanilije, mirisa po želji, meda, propolisa i vitamina E, možete sami u svojoj kuhinji napraviti melem za usne.

No, osim prirodnom i zdravom kozmetikom, učenici iste škole počastili su Varaždinke i Varaždince domaćim klipićima, integralnim perecima, kiflama i muffinima koje su sami izrađivali. 

Komentari