ekskluzivni kadrovi

eTV - Zavirili smo u prostore Minerve i saznali što će sve obuhvatiti obnova vrijedna 17,2 milijuna eura

'Sa ovom investicijom od 17,2 milijuna eura i ono što je u proteklih četiri godina kroz različite programe uloženo u samu bolnicu, to se penje na gotovo 430 milijuna kuna', rekao je ravnatelj Kovačić...
Objavljeno: 03.05.2024. 12:00

Zadnja izmjena: 03.05.2024. 18:55

Foto: Boris Matijašec

U našem eTV prilogu vjerojatno po posljednji put vidite vanjske bazene Minerve u sadašnjem stanju, naglasio je u intervju ravnatelj Denis Kovačić. Razgovarali smo s njime o trenutnoj fazi projekta obnove, prošetali Minervom i pogledali što je sve prijavljeno za samu obnovu, ali i saznali kad bi ona mogla krenuti.

Naime, prije više od godinu dana Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice prijavila je projekt unutarnjeg uređenja hotela Minerva na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz NPOO-a, u siječnju je stigla odluka o financiranju, a u ožujku je potpisan ugovor. Riječ je o projektu vrijednom oko 17,2 milijuna eura, ističe Kovačić.

  • U kojoj je fazi obnova Minerve?

Mi smo sada praktički u fazi završenog javnog savjetovanja i objave natječaja za izvođače radova.

  • Što je sve predviđeno za obnovu?

Rekonstrukcija i potpuno uređenje i zamjena bazenske tehnike, uređenje interijera vanjskih i unutarnjih bazena, dodavanje određenih atrakcija, uređenje spojnog prostora između Minerve i Terme i uređenje terapijskog prostora.

  • Osim toga?

Tu je još uređenje bolničkih kuhinja, recepcijskog hola, restorana, interijera soba, rekonstrukcija i uređenje kompletne kanalizacije, vodovoda, svih kupaona, namještaja u sobama te trga ispred same Minerve.

  • Što je cilj obnove?

Cilj obnove je da Minervu registriramo kao lječilišni hotel sa četiri zvijezdice.

  • Koliko je ukupno do sada uloženo u Minervu?

Sa ovom investicijom od 17,2 milijuna eura i ono što je u proteklih četiri godina kroz različite programe uloženo u samu bolnicu, to se penje na gotovo 430 milijuna kuna.

  • Kad kreću radovi?

Želja je da bi do kraja osmog mjeseca završili sa proceduralnim radnjama, odradili kupališnu sezonu i da bi onda s devetim mjesecom krenuli etapno u izvođenje radova.

  • Zašto je to važno?

Cilj nam je da bar ovaj bazenski dio ponovno pripremimo za kupališnu sezonu 2025. Onda etapno i po krilima dalje i na način na koji se budemo mogli organizirati, a da što kraće imamo zatvoren cijeli objekt, po mogućnosti da ga uopće nemamo zatvoren, što će biti teško, ali da sačuvamo barem dio poslovanja jer bez prihoda koje generiramo na tržišnoj osnovi teško je preživjeti.

Komentari