Plesači "Takta" zlatni na međunarodnom turniru u Krškom

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 25.06.2013. 12:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Bálint Temesvári i Paula Hude, članovi Plesnog studija “Takt” iz Varaždina sudjelovali su 15. i 16. lipnja na međunarodnom turniru WDSF-a (World Dancesport Federation) koji se održao u Krškom u Sloveniji.

Tamo su ostvarili vrhunski rezultat osvajanjem 1. mjesta i zlatne medalje u kategoriji standardnih plesova za starosni uzrast mladeži.

U kategoriji mladeži u standardnim plesovima natjecala su se 23 sportska plesna para iz Češke, Poljske, Mađarske, Italije, Rusije, Hrvatske te domaćina Slovenije.

Ovaj rezultat te svi prethodni rezultati ostvareni tijekom ove sezone (dvije medalje sa državnih prvenstava, naslov državnih prvaka u kategoriji latinsko-američkih plesova, 11. mjesto na svjetskom prvenstvu osvojeno u Italiji početkom godine i brojni drugi) potvrđuju da je riječ o izrazito talentiranom sportskom plesnom paru koji uz naporne treninge i brojna odricanja radi uspjeha na sportskom planu postiže vrhunske rezultate.

Prepoznali su to i u HOO-u (Hrvatskom olimpijskom odboru) te su temeljem postignutih vrhunskih rezultata i sudjelovanja u nacionalnoj reprezentaciji Bálintu i Pauli nedavno pristiglim rješenjima o kategorizaciji priznali status darovitih sportaša.

Tijekom ljetnog dijela sezone u Plesnom studiju “Takt” neće nedostajati sportskih treninga i intenzivnih priprema jer neke plesače očekuju “vrući ljetni i jesenski” ogledi na plesnim podijima, kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Komentari