Plitvica vs. Rudar: Gojanečka bajka čeka zadnje poglavlje

Objavljeno: 21.06.2013. 13:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček/VT

Najveći izazov trenera Plitvice Dragutina Posaveca uoči prve kvalifikacijske utakmice za 3. HNL Sjever bilo je revitaliziranje igrača poslije dramatične pobjede u finalu kupa protiv Podravine...

Momci iz Gojanca u subotu će u 18 sati dočekati međimurskog predstavnika, Rudar iz Murskog Središća, a Posavec je uvjeren da su fizički spremni. I dodaje - prilično motivirani.

- U protekla dva mjeseca naviknuli smo se na tempo utakmica srijeda-nedjelja i u njemu smo se dosta dobro držali. Igrači su nakon subote imali dovoljno dana za odmor, a odradili smo jedan jači trening, tako da vjerujem da ćemo zadržati pobjednički nivo - kaže Posavec.

Rudar je sezonu u međimurskoj županijskoj ligi završio na 2. mjestu. Trener Plitvice nije ih imao priliku detaljnije upoznati, no ističe da je respekt prema suparniku jedina prava polazišna točka.

- To što su u svojoj ligi završili tako visoko sugerira da su složna i ozbiljna momčad, a znam da imaju nekoliko odličnih igrača. Očekujem da ćemo i mi i oni imati bučnu podršku navijača. Ako ne uspijemo, čestitat ću Rudaru, ali očekujem pobjedu i novo slavlje.

Slavlje je, naime, najčešći lajtmotiv u nezaboravnoj sezoni Gojančana. U županiji su uzeli sve što su mogli: zimsko prvenstvo u malom nogometu, naslov u prvoj ligi i županijski kup. Plasman u viši rang zaokružio bi četverostruku krunu, što na ovoj razini vjerojatno nitko nikada nije učinio. Uzvrat se igra u utorak u Međimurju, a bolji iz ovog ogleda putuje izravno u 3. HNL.

- Bila bi to "točka na i" nezaboravne godine, učinit ćemo sve da ovu priču završimo u stilu. Nadam se da ćemo se za 40. godišnjicu kluba nagraditi još jednom proslavom - zaključio je Posavec.

Komentari