Po šesti put kreće kampanja „Odaberi svoju školu“

Objavljeno: 26.02.2013. 19:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

U Županijskoj palači danas je održan radni sastanak ravnatelja srednjih škola s područja Varaždinske županije.

Tema radnog sastanka bila je kampanja za upis učenika u prve razrede srednjih škola u školskoj godini 2013./2014. te o upisima učenika u srednje škole.

Ovogodišnja šesta po redu kampanja „Odaberi svoju školu“ počinje u ponedjeljak, 4. ožujka 2013. godine u Osnovnoj školi u Ludbregu, a završava u petak, 15. ožujka 2013. godine u Drugoj gimnaziji Varaždin.

- Ovo je šesta godina zaredom kako imamo tu kampanju, jako je dobro prihvaćena od roditelja, ravnatelja srednjih škola i nismo željeli odustati od tog projekta ni ove godine, iako on iziskuje mnogo truda, energije i novaca, ali učenicima također daje mogućnost odabira prave škole - komentirao je projekt župan Štromar.

Župan je također naglasio kako će učenicima projekt "Odaberi svoju školu" kasnije omogućiti i upis na željeni fakultet, odnosno nastavak rada u željenoj branši.

Osim postojećih srednjih škola u gradu, učenici će iste uskoro moći pohađati i u Novom Marofu i Ludbregu.

- Ne trebaju sve srednje škole biti u Varaždinu, srednje škole smo ranije imali u Ivancu i u Vinici, sada ćemo ih imati i u Novom Marofu i Ludbregu - nastavio je Štromar.

Čak dvije trećine županijskog proračuna namijenjen je za obrazovanje, rečeno je na konferenciji.

- Na obrazovanje odlazi više od 100 milijuna kuna županijskog proračuna i nije nam žao tih novaca - zaključio je Štromar.

Predsjednik varaždinskog HGK, Čedomil Cesarec, također je komentirao spomenuti projekt.

- Ova je kampanja presudna za mlade ljude, ali i za gospodarstvo kojem su potrebni mladi, školovani, motivirani ljudi koji će raditi posao za koji su se školovali, a ne da kasnije kvalifikacijam ili prekvalifikacijama rade ono što baš nisu željeli u životu - rekao je Cesarec.

On se ujedno zahvalio Županiji na spomenutoj inicijativi i komentirao kako je komora od početka uvela čitav niz firmi u kampanju, odnosno kako komora neke firme zastupa, dok neke ulaze samostalno u kampanju.

Pročelnik za prosvjetu, kulturu i šport Miroslav Huđek istaknuo je kako je još više od 2500 upisnih mjesta slobodno.

- Trenutno je u srednjim školama ostalo više od 2500 upisnih mjesta, a računamo i na velik odaziv učenika iz ostalih županija - napomenuo je pročelnik za prosvjetu, kulturu i šport, Miroslav Huđek.

- Svako tko ima bodove za željenu školu, upisat će je - istaknuo je Huđek.

- Nakon uskršnjih praznika upisi će se obavljati putem interneta i svatko će moći prema svojim skolonostima odlučiti što će odabrati - zaključio je Huđek.

Komentari