Po Zeljarijadi naše Vidovčance prepoznaju u cijeloj Europi

Objavljeno: 13.09.2012. 16:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: eVarazdin.hr

Iako tjedan dana kasnije nego proteklih godina, posjetitelje ovogodišnje, petnaeste vidovečke Zeljarijade, koja će se održati od petka, 21. do nedjelje, 23. rujna, očekuje iznimno bogat i raznovrstan program.

Prvi je dan Zeljarijade već tradicionalno rezerviran za mlađi uzrast. Učenici OŠ Vidovec kuhat će i pripremati „malu sarmu“, te sudjelovati u “Maloj Zeljarijadi”, odnosno, zeljarskim igrama. Također, tog je dana organizirana i dobrodošlica za goste iz Rumunjske i Makedonije.

- Tijekom ovogodišnje će Zeljarijade biti potpisan ugovor o bratimljenju s rumunjskim Karaševom i makedonskim Ohridom, u sklopu projekta Europa za građane - naglasio je Dražen Trojko, predsjednik KUD-a Vidovec, idejnog začetnika i glavnog organizatora Zeljarijade.

U subotu će pak biti otvoren sajam starih zanata, dok će kuhari početi pripremati popularnu megasarmu i kotlić sa jelima od zelja.

Nakon pozdrava megasarmi i rezanja, sarma će biti podijeljena nestrpljivim posjetiteljima, te će biti proglašen i najvidovečki gibanik. Također, održat će se i Zeljarske igre i Zeljarska noć, pučka veselica uz jela od zelja i nagradne igre za posjetitelje.

Više o predstojećoj Zeljarijadi pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika

Komentari