Pobjednik Kviskoteke povukao tužbu protiv kolumnista eVaraždina

Objavljeno: 21.09.2012. 08:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Kolumnistu internet portala eVaraždin Branku Detelju ipak neće biti suđeno što je svojim tekstom “Kako se Pauletić pretvorio u Gargamela” oklevetao i uvrijedio bivšeg pobjednika Kviskoteke Roberta Pauletića.

Krajem kolovoza prošle godine Detelj je objavio komentatorski tekst u kojem se dotaknuo inicijative da se kajkavsko narječje ukloni iz sinkroniziranih crtanih filmova.

U tekstu se dotaknuo i Pauletića, koji je smatrao da su činjenice koje je Detelj spomenuo uz njega, izvađene iz konteksta, pretjerane i neutemeljene te je odlučio podići privatnu tužbu zbog uvrede i klevete.

No, prije prvog ročišta, sutkinja Općinskog suda u Varaždinu pokrenula je postupak mirenja između stranaka, na što su i Detelj i Pauletić pristali, pa do suđenja nije ni došlo.

- Neka jasno kaže da su formulacije koje je koristio u tekstu pretjerane i neutemeljene - iznio je svoje uvjete Pauletić, no Detelj mu se ispričao, navodeći da je u karijeri objavio na stotine komentatorskih tekstova te da nijednim od njih nije imao namjeru nekoga uvrijediti, pa tako ni Pauletića. Tužitelj je takvu ispriku prihvatio i odlučio povući tužbu, pa je postupak protiv Detelja obustavljen.

Pauletić je inače podnio privatnu tužbu za nadoknadu štete i protiv portala eVaraždin no na sudu je izjavio da je spreman povući i tu tužbu, ako portal makne sporni tekst sa svojih stranica i objavi službenu ispriku.

Glavni urednik portala eVaraždin Tomislav Šimpović, ističe, međutim da na to neće pristati.

- Ni jedan tekst s portala arhiva.evarazdin.hr do sada nije bio brisan, pa neće biti ni ovaj. Kad i ako dobijemo sudski nalog da objavu izbrišemo, onda ćemo zakonski provesti cenzuru - poručuje Šimpović.

VIŠE PROČITAJTE U VARAŽDINSKOM TJEDNIKU

Komentari