Počela izgradnja kanalizacije u naselju Vulišinec

Objavljeno: 22.05.2015. 10:51

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 11:38

Foto: Grad Lepoglava

U naselju Vulišinec, na području Grada Lepoglave, započeli su opsežni radovi na uređenju komunalne infrastrukture vrijedni milijun i stotinu tisuća kuna. Riječ je o izgradnji kanalizacije, cestovne odvodnje i ceste koja prolazi središtem naselja na trasi dugoj oko 400 metara.

- Prema želji građana uvrstili smo ovaj projekt u gradski program izgradnje komunalne infrastrukture na području Grada Lepoglave te prema planovima krenuli s radovima. Kada radovi budu završeni, prema planu do jeseni ove godine, za naselje Vulišinec bit će riješen problem pojave neugodnih mirisa i oborinskih voda. Ne treba govoriti koliko će to značiti i za očuvanje okoliša. Izgradnjom nogostupa povećat ćemo sigurnost građana, a u planu je i pretvaranja navedene ceste u jednosmjernu te uvođenja kružnog prometovanja, za što postoje uvjeti, a čime će se također povećati sigurnost svih sudionika u prometu i tamošnjih mještana – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je sa zamjenikom Hrvojem Kovačem obišao radilište u Vulišincu.

Paralelno s početkom radova na izgradnji kanalizacije u Vulišinci, traju i radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava za naselje Lepoglavu i gravitirajuća joj naselja. Nakon što je prošle godine odrađena prva faza tog zahvata, tijekom koje su postavljene cijevi kanalizacijskog sustava u samom centru Lepoglave, ove su godine nastavljeni radovi u naseljima Muričevec i Očura, gdje se trenutno odvijaju.

 

Komentari