Počinju Lepoglavski dani: Mnoštvo sadržaja za sve posjetitelje

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 04.07.2014. 07:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Danas u Lepoglavi počinje trodnevna zabavno – turistička manifestacija - Lepoglavski dani.

Trajat će do nedjelje, 6. srpnja, do kada će posjetitelji moći uživati u bogatom i raznovrsnom programu  koji su, uz pokroviteljstvo Grada Lepoglave, pripremili Turističko kulturno – informativni centar, organizator manifestacije, i suorganizatori - Turistička zajednica grada Lepoglave i Agro – turistički klaster Lepoglava.
 
Veći dio programa održavat će se u Gradskom parku u blizini Doma kulture gdje posjetitelje očekuju koncerti, sajmovi i druga brojna zanimljiva događanja.

Program prvog dana manifestacije počinje u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca, otvorenjem filatelističke izložbe "Lepoglavi s ljubavlju". Od 19:30 sati na glavnoj pozornici u Gradskom parku godišnji će koncert održati Limena glazba Lepoglava, nakon čega, od 22 sata slijedi koncert glazbenog sastava "Vatrogasci".

Drugog dana manifestacije, od 10 sati, u Gradskom će parku biti otvoren 12. sajam turizma, enogastronomije i proizvoda starih zanata, zatim 6. susreti vina z bregov, izložba malih životinja te 18. likovna stvaraonica i 10. učenička radionica "Na Rangerovu putu" Sajmovi i izložbe moći će se razgledavati do 20 sati. Od 10 će se sati na Trgu kralja Tomislava moći nazočiti prezentaciji šumske mehanizacije.

Istog dana u Gradskom parku, u 10 sati, počet će dječje igre na koje su pozvana sva djeca koju će tom prilikom posjetiti i s njima se družiti te ih i darivati Ledo medo. Točno u podne slijedi mimohod Pihalnog orkestra Alples iz Železnika, koji će na mimohod svirajući krenuti od lepoglavske osnovne škole do Gradskog parka gdje će se svirajući zadržati do 13 sati kada počinje prezentacija paintballa i airsofta te, u sportskoj dvorani u Lepoglavi, Memorijalni rukometni turnir u znak sjećanja na Dragutina Godinića - Bađu. Od 14 sati, na Sportsko – rekreacijskom centru, započet će 1. memorijalni vatrogasni kup za poginule branitelje Vjekoslava Kosa i Marka Ledinščaka.

Na glavnoj pozornici u Gradskom parku od 17:30 sati, koncertom tamburaškog orkestra "Biseri" iz Kamenice, počinje večernji glazbeni program. Nakon kameničkih tamburaša, u 20.30 sati, na glavnoj pozornici zasvirat će glazbeni sastav "Kumovi", čiji će koncert trajati sve do sat vremena iza ponoći. Za vrijeme trajanja koncerta "Kumova", od 21:00 posjetitelji će astronomskim teleskopima moći promatrati zvijezde i planete.

I u nedjelju, 6. srpnja, posljednjeg dana trajanja Lepoglavskih dana, od 10 do 20 sati, u Gradskom će parku trajati sajmeni program. U 10 sati, počet će Lepoglavske igre – zabavne igre ekipa s područja Lepoglave, koje će se okušati u raznim zabavnim igrama kao što su nošenje jaja u žlici, skakanju u vreći, potezanju konopom... Točno u podne Dobrovoljno društvo Lepoglava otvorit će vrata svog vatrogasnog doma gdje će posjetitelji moći razgledati vatrogasnu opremu u i vozila u kojima će se, od 13 do 18 sati, moći besplatno voziti Lepoglavom. U 15 sati, na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta, vatrogasci će demonstrirati gašenje požara aparatom i priručnim sredstvima, a u 18 sati održat će pokaznu vježbu simulirajući gašenje Gradske vijećnice.

Program na glavnoj pozornici zadnjeg dana manifestacije počinje u 20 sati predstavom Lepoglavskog pušleka, a od 21:30 nastavlja se nastupom DJ Žaca.

Sva tri dana trajanja Lepoglavskih dana posjetitelji će imati priliku upoznati Lepoglavu besplatno se vozeći oldtimer autobusom, uz stručno vodstvo posjetiti ugasli vulkan i izložbu minerala te se zabaviti u lunaparku.
 
Program Lepoglavskih dana možete vidjeti OVDJE ili na službenoj internet stranici manifestacije www.lepoglavski-dani.com.

Komentari