Počinju radovi na izgradnji sportskog centra u Jalžabetu, projekt vrijedan 6 milijuna kuna

Objavljeno: 16.02.2013. 10:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger

U nazočnosti predstavnika Hrvatskog i Županijskog nogometnog saveza te općinske vlasti u Jalžabetu je svečano otvoren početak radova na izgradnji novog Sportskog centra Jalžabet.

Multifunkcionalni sportski centar vrijedan oko 6 milijuna kuna prostirat će se na tri hektara s malim stadionom i pratećim sadržajima.

Izvođač radova bit će varaždinska tvrtka Zagorje-Tehnobeton i krenut će čim to dozvole vremenski uvjeti.

- Bit će izgrađen stadion za oko tristotinjak ljudi, dva nogometna igrališta, igralište za rukomet, odbojku i košarku, teniski tereni te boćalište. Nakon što smo gotovo potpuno komunalno opremili područje cijele općine ovime ćemo dodatno razveseliti sve rekreativce, mještane i djecu. Omogućit ćemo im kvalitetan i bolji život te ih potaknuti da ovdje ostanu – rekao je načelnik Josip Križanić.

Direktor svih reprezentacija HNS-a Zorislav Srebrić te izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović obišli su prostor budućeg sportskog centra te pohvalili njegovu izgradnju.

- Ovo je jedan primjer i uzor kako bi se trebalo ponašati u svakoj sredini. Budući da će ovaj centar vjerojatno biti gotov prije svih ostalih kampova koristit ćemo ga ne samo za potrebe Županijskog nogometnog saveza već i za potrebe priprema raznih selekcija HNS-a – najavio je Srebrić. 

Više o sportskom centru te što o tom projektu misle mještani, pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika slijedećeg četvrtka 21. veljače.

Komentari