Podijeljene božićnice potrebitim umirovljenicima s lepoglavskog područja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 27.12.2012. 12:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Usprkos teškim vremenima, Grad Lepoglava, za različite programe socijalne skrbi godišnje izdvaja oko 1,1 milijun kuna.

Tim se novcem osiguravaju osnovni preduvijeti za kvalitetniji život najugroženijim stanovnicima Lepoglave. Ova pomoć provodi se kontinuirano iz godine u godinu, a namijenjena je građanima kojima je potrebna dodatna socijalna pomoć.

Od navedenog iznosa financiraju se jednokratne pomoći pojedincima i obiteljima, božićni pokloni za djecu pod socijalnom pomoći, a osim naknada za novorođenčad i pomoći vrtiću, Grad izvaja i za školstvo.

U sklopu tih socijalnih mjera, ovih je dana završila podjela božićnica umirovljenicima s lepoglavskog područja čija mirovina iznosi do 1.500 kuna.

Za svakog umirovljenika tog financijskog okvira osigurana je jednokratna pomoć u iznosu od 100 kuna. Kako u Gradu ne raspolažu informacijama o visini mirovina svojih umirovljenika, upućen je poziv svima koji zadovoljavaju kriterije, da se od 19. studenog do 24. prosinca jave u Jedinstveni upravni odjel Grada.

- Znamo da taj iznos nije velik, ali se nadamo da će našim umirovljenicima dobro doći ovaj znak pažnje - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ukupno je podijeljeno 323 božićnica.

 

Komentari