Podružnice HNS-a Varaždin podržat će preoblikovanje NK Varaždin

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 25.11.2013. 17:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Sandra Županić

Podružnice HNS-a Varaždin na konferenciji za novinare danas je predstavila promjene u vodstvu stranke koje su nastupile nakon posljednjih izbora u ovoj podružnici.

Josip Dreven je i dalje predsjednik varaždinskog HNS-a, a zamjenik mu je ostao Branko Godinić dok je nova zamjenica Mira Visković.

- Odmah smo prionuli poslu, kojeg je mnogo, obzirom da smo svo troje vijećnici, tako da je i naše prvo službeno predstavljanje povezano s nadolazećom sjednicom Gradskog vijeća koja je sazvana za ponedjeljak, 2. prosinca – kazao je Dreven te upoznao prisutne s dnevnim redom sjednice, kao i stavovima HNS-a oko pojedinih točaka.

– S obzirom da smo aktivno sudjelovali u pripremi sjednice, smatramo potrebnim istaknuti da je nalaz revizije bolji nego proteklih godina, te se, iako je i ove godine izraženo uvjetno mišljenje, vidi napredak u transparentnosti poslovanja grada. Najveća zamjerka revizije, koja se odnosi na usklađenost podataka, jest u postupku rješavanja, odnosno imenovano je povjerenstvo za popis imovine grada – pojasnio je Dreven dodavši i da će HNS podržati prijedloge za dodjelu javnih priznanja Grada Varaždina, te svih ostalih navedenih odluka.

Vezano za odluku o sudjelovanju Grada Varaždina u obveznom preoblikovanju Nogometnog kluba Varaždina, Dreven je naglasio kako će HNS podržati prijedlog odluke.

-To ćemo napraviti jer smatramo da Varaždin sa svojom tradicijom treba imati prvoligaški klub, a ova je odluka prva stanica na tom putu. Nekoliko je dana prošlo od petnaeste godišnjice najvećeg uspjeha našeg tadašnjeg prvoligaša, odnosno pobjede nad Heerevenom od 4:2, a nadamo se da ćemo i u budućnosti imati prilike gledati slične uspjehe – zaključio je predsjednik Podružnice HNS Varaždin.

Nakon osvrta na nadolazeću sjednicu, predsjednik i potpredsjednici Podružnice HNS Varaždin uručili su predstavnicama Utočišta Sveti Nikola donaciju u higijenskim potrepštinama koje su prikupile članice Ženske inicijative Podružnice HNS Varaždina. Donacija je vrijedna oko 2 000 kuna.

Komentari