Traktorima blokirali cestu kod Ludbrega: Tražimo očitovanje premijera

Piše: Luka Špac

Objavljeno: 11.02.2013. 11:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U 11 sati počeo je prosvjed nezadovoljnih poljoprivrednika, koji su blokirali jednu traku Podravske magistrale na ludbreškoj obilaznici...

Reakcija je to na nedavna priopćenja Ministarstva poljoprivrede, koje je poručilo kako su domaći proizvođači odgovorni za nedozvoljene supstance u trajnom mlijeku Vindije i Dukata, koje je povučeno s tržišta.

- Od domaćeg mlijeka proizvode jogurte i namaze, a ovo u kojem su pronađene sumnjive supstance je uvozno - rekao je Miljenko Ivanuša, koordinator prosvjeda poljoprivrednika za Varaždinsku županiju.

Na ludbreškoj obilaznici okupilo se dvadesetak poljoprivrednika koji su svojim traktorima blokirali jednu traku Podravske magistrale, a na mjestu događaja je i policija koja regulira promet.

- Tražimo da se premijer Milanović i nadležno ministarstvo pismeno očituju o visini premija za poticaje, kao i o rokovima u kojima ih planiraju isplatiti. Od prošle godine isplaćeno je svega osam posto od obećanih poticaja, a ima i zaostataka iz 2011. godine - rekao je Miljenko Ivanuša.

Također, nezadovoljni poljoprivrednici traže i povoljnije uvjete legalizacije gospodarskih objekata.


Komentari