'Best National Debate Team'

PONOS ŠKOLE Učenici Elektrostrojarske škole na Cipru osvojili prvo mjesto u debatiranju

Objavljeno: 07.03.2018. 17:17

Zadnja izmjena: 07.03.2018. 17:24

Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin sudjelovali su u Erasmus + projektu 'We debate' koji se održao u gradu Larnaka na Cipru od 5. do 9. veljače ove godine. Cilj projekta bio je pripremiti učenike za debatu u aktualnim područjima – zaštita okoliša, obnovljivi izvori energije, korištenje električnih automobila i privatizacija voda. 

U debatama su sudjelovali učenici 3. a razreda - Marin Kranjec, Ivan Perković, 4. a rezreda - Erik Đuranec, Mateo Hrgarek, Lara Oreški i 4.g razreda - Vida Žagar. Pod vodstvom profesora Matije Škerbića i profesorice Lane Čiček učenici su s pripremama započeli prije zimskih praznika, a praznike su također proveli radno, istraživajući razne podatke i statistike te pripremajući govore na mnogobrojnim sastancima.

Osim Elektrostrojarske škole na projektu su sudjelovale škole iz Italije (Como, Milan), Španjolske (Barcelona), Cipra (Larnaka) I Turske (Istanbul) dok je domaćin bila škola American Academy Larnaca. 

Nakon nekoliko dana provedenih u debatiranju, proglašen je pobjednik - Erik Đuranec koji je osvojio nagradu za najboljeg moderatora debate, a ekipa Elektrostrojarske škole Varaždin u ukupnom je natjecanju u debatiranju osvojila prvo mjesto te su zasluženo proglašeni 'Best National DebateTeam'. 

 

Komentari