HZZ briše popisivače iz evidencije nezaposlenih

Objavljeno: 14.03.2011. 14:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Iako nezaposleni koje će država angažirati u popisu stanovništva neće biti zaposleni ni putem ugovora o radu ni putem ugovora o djelu, HZZ će ih izbrisati iz evidencije nezaposlenih. Osim toga, ukoliko su takve osobe i korisnici prava na novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti utvrdit će im se prestanak prava na novčanu naknadu.

To zapravo znači da će se broj nezaposlenih u Hrvatskoj za vrijeme trajanja popisa stanovništva prividno smanjiti za oko 15 tisuća evidentiranih u Zavodu, od čega 520 u Varaždinskoj županiji.

Ipak, nakon prestanka njihovog angažmana kao popisivača, a po ponovnoj prijavi u evidenciju nezaposlenih, istima će se nastaviti isplaćivati novčana naknada za onoliko vremena koliko im je preostalo za primanje naknade i u utvrđenoj visini.

U mjesecu travnju tako zahvaljujući Popisu stanovništva možemo očekivati samo privremeni, ako ne i prividni, pad broja nezaposlenih u koji je u Varaždinskoj županiji u veljači dosegao alarmantnu brojku od 10.800 nezaposlenih.

Sudeći prema dosadašnjim brojkama, čak ni privremeno brisanje osoba iz evidencije nezaposlenih neće uspjeti brojku nezaposlenih u našoj županiji spustiti ispod 10 tisuća.


Komentari