Predstavljena inicijativa

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ Uključite se u akciju - posadite drvo i time pomognite ekologiji

Objavljeno: 10.10.2019. 12:45

Zadnja izmjena: 11.10.2019. 09:21

U salonu Gradske vijećnice danas je održana konferencija o nacionalnoj akciji kolektivne sadnje drveća. Uz gradonačelnika Ivana Čehoka o toj građanskoj inicijativi govorile su i osnivačica Mateja Anđelina Kramar te suorganizatorice Martina Rožić Vukalović i Jelena Sambolec.

Radi se o građanskoj inicijativi „Dani kolektivne sadnje drveća“ čijoj je cilj potaknuti pojedince, volontere i kompletnu zajednicu da zasade drvo kako bi pomogli ekologiji.

Gradonačelnik Čehok istaknuo je kako je je ovo jedna odlična ideja. - Ovo je jedna sjajna akcija koja je krenula iz Varaždina koja je pokrila već cijelu Hrvatsku. Odlična ideja koja je naišla na plodno tlo koja će roditi sa tisućama novih stabala diljem Hrvatske. Upravo ovakvim akcijama zajednički možemo nadomjestiti drveća. Grad Varaždina inače je poznat po zelenim površinama i parkovima, ali nikad dosta - rekao je gradonačelnik.

Na službenoj stranici inicijative možete pronaći sve potrebne informacije o tome kako se uključiti u inicijativu. "Zasadite drvo, ne budite panjevi".

Komentari