Potpisan koalicijski sporazum HNS-SDP-HSU za predstojeće regionalne izbore

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 03.01.2013. 18:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Danas su na zajedničkoj konferenciji za novinare Županijskih organizacija Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, Socijaldemokratske partije Hrvatske i Hrvatske stranke umirovljenika, predsjednik ŽO HNS-a Predrag Štromar, predsjednik ŽO SDP-a Mario Habek i predsjednik ŽO HSU-a Milan Škvorc potpisali Sporazum o koalicijskoj suradnji i zajedničkom nastupu ove tri stranke na predstojećim regionalnim izborima u Varaždinskoj županiji. 

Prema riječima županijskih stranačkih čelnika, nastavak je to dosadašnje uspješne suradnje i realiziranih projekata u proteklom mandatnom razdoblju pa će se nastup na predstojećim regionalnim izborima za sva tijela regionalne samouprave također temeljiti na zajedničkom izbornom programu, odnosno zajedničkim vrijednostima i preuzimanju odgovornosti za kvalitetnije rješavanje problema lokalne zajednice.

Kandidat HNS-a, SDP-a i HSU-a za župana, inače i aktualni župan te predsjednik ŽO HNS-a, Predrag Štromar rekao je kako su tijekom prošle četiri godine ove tri stranke odlično surađivale u obnašanju vlasti i realizaciji projekta iz izbornog programa te je logično da se ta suradnja nastavi.

- Smatram da smo u proteklom četverogodišnjem razdoblju dobro odradili posao jer naše stranke predstavljaju blok istinskih koalicijskih partnera koje vežu srodni programi i slični pogledi na budući razvitak županije. Hvala koalicijskim partnerima na dosadašnjoj konstruktivnoj i korektnoj suradnji - rekao je Štromar te dodao kako i u narednom razdoblju ovu koaliciju očekuje puno posla, ali obzirom na dosadašnju kvalitetnu suradnju dobri rezultati na korist svih građana ne bi smjeli izostati.

S njime se složio i predsjednik ŽO SDP-a Mario Habek koji je također pohvalio suradnju na razini ove koalicije.

- Do sada je suradnja bila korektna te sam siguran da će takva ostati i dalje. Naravno, računamo i na pomoć središnje vlasti koja je do sada prepoznala kvalitetu projekata trenutne i, nadam se, buduće županijske vlasti - istaknuo je Habek.

Sličnog je stava i predsjednik ŽO HSU-a Milan Škvorc čija je stranka također zadovoljna dosadašnjom, ali i nastavkom suradnje.

- Zato smo i odlučili ponovo participirati u ovoj koaliciji u narednom četverogodišnjem razdoblju. Sadašnji, a siguran sam i budući župan Predrag Štromar je uvijek imao sluha za umirovljeničku populaciju i to nam daje sigurnost da će tako biti i nadalje - rekao je Škvorc.

Inače, stranke će na predstojeće izbore 2013. izaći sa zajedničkom listom naziva HNS-SDP-HSU za Skupštinu Varaždinske županije te zajedničkim kandidatima na listi za izbor župana/ice i njegovih/njenih zamjenika/ice.

Zajedničkog kandidata koalicije za župana daje HNS, kandidata za prvog zamjenika župana daje SDP, a kandidata za drugog zamjenika župana daje HNS. SDP-ov kandidat bit će Alen Kišić, što je službeno potvrđeno tijekom današnjeg potpisivanja, dok će zamjenik župana iz redova HNS-a biti poznat krajem siječnja. Predsjednika/icu Skupštine daje SDP na cijeli mandat, a njegovo/njezino ime će također biti naknadno predstavljeno.

Komentari