Potpisani su ugovori za studentske stipendije u općini Cestica

Objavljeno: 02.12.2012. 10:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Za studentsku godinu 2012/2013. općina Cestica dodijelila je deset stipendija koje će studenti primati u narednih osam mjeseci.

Potpisivanje ugovora za stipendiranje održano je u vijećnici općine Cestica, a dobitnicima stipendija uspješni nastavak i završetak školovanja poželio je zamjenik načelnika Josip Borak.

Svi studenti koji za potrebe studija, izradu seminarskih i diplomskih radnji, trebaju bilo kakve podatke kojima raspolaže općina, iste mogu dobiti u sjedištu općini. Potpisivanju ugovora za dobivanje općinskih potpora u studiranju pristupilo je šestero studenata.

Ugovorom je definirano da se isplata stipendije korisniku isplaćuje do tridesetog u mjesecu za tekući mjesec, a po okončanju školovanja svaki dobitnik stipendije obvezuje se raditi na području općine Cestica u dvostrukom trajanju od dobivanja stipendije ako za to ima potrebe.

Stipendije se isplaćuje iz proračuna općine Cestica, a potpore za studiranje iznose tristo i petsto kuna. Za školovanje na učilištima i fakultetima u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji određeno je 300 kuna, a za studiranje u ostalim mjestima studentske stipendije za dvjesto kuna su veće.

Komentari